Hätäapu


Untitled design.jpeg 268.79 KB
Näytä viestit
Suomessa on nyt tilanne, jossa kaikilla ei riitä raha ruokaan, tai lääkkeisiin. Ruoka-aputoimijat kertovat, että heillä on myös vähemmän jaettavaa kuin aiemmin. Osan ihmisistä sähkön hinta syöksee ahdinkoon.

Nappi Naapuria ei suunniteltu sitä varten, että kenenkään pitäisi olla toisten armeliaisuuden varassa. Hyvinvointiyhteiskunnan pitäisi varmistaa se. Nyt kuitenkin olemme tilanteessa, jossa apua tarvitaan.

Nappi Naapurin Hätäapu on tarkoitettu kaikille, joilla ei rahat riitä peruselämiseen. Ja kaikille jotka haluavat auttaa. Hyvä idea on vaikka ostaa lähikauppaan lahjakortti ja jättää se nimellä tarvitsevalle.

Tuntemattomien kanssa asiointi

Suurin osa ihmisistä on luotettavia, mutta on hyvä silti hieman selvittää toisen osapuolen taustoja, kun asioi tuntemattoman kanssa. Voit pyytää tai itse tarjota taustatietoja itsestäsi toiselle osapuolelle. Suosittelemme että auttajat ottavat tässä aktiivisen roolin, esittäytyvät yksityisviesteissä asiallisesti ja antavat itsestään lisätietoa. 

Aina ei tarvitse mennä kotiin asti, kauppakassin voi jättää rapun tai oven ulkopuolelle. 

On täysin ok kieltäytyä jonkun avuntarjoajan avusta tai jonkun avunpyytäjän auttamisesta, jos luottamuksen tunnetta ei synny.

Kunnat ja järjestöt ovat tervetulleita hyödyntämään Nappi Naapuria, etsimään sieltä avuntarjoajia ja avun pyytäjiä, ja luomaan turvallisia käytäntöjä kohtaamiseen, varsinkin jos kyse on haavoittuvammista ihmisryhmistä. 

Näin valitset viestisi aiheeksi Hätäavun. Voit pyytää tai tarjota apua.

Kiitos kun olet täällä! Naapurustossa apu on aina lähellä.