Koronapu


88951531_3418706524811970_7745459165937532928_n.jpg 74.51 KB
Näytä viestit
Korona-virusepidemia sattuu kaikken eniten ikäihmisiin, ja niihin joilla on joku vaativa perussairaus. Miten me voisimme yhdessä auttaa heitä naapurustoissamme? Viedä lääkkeitä tai ruokaa oven taakse, jottei heidän tarvitse lähteä ihmisjoukkoihin? Ja tietysti huolehtia että teemme asian mahdollisimman hygieenisesti! Tai auttaa kaukana asuvia omaisia huolehtimaan läheisestään, jonka luokse he eivät nyt koronaviruksen vuoksi voi matkustaa. Toisaalta jos itse tulemme kipeiksi, mekään emme saa liikkua ihmisten ilmoilla ja tarvitsemme itse apua. 

Nappinaapuri.fi/koronapu on paikka jossa voi pyytää ja tarjota apua koronaviruksen vuoksi. Viestejä voi lukea kirjautumatta, mutta viestien kirjoittaminen ja niihin vastaaminen vaatii rekisteröitymistä palveluun. 

HUOM! Kun kirjoitat ilmoituksen, muista valita sen aiheeksi Koronapu! Katso ohje kuvasta sivun alalaidasta, turvallisuusohjeen alta. 

HUOM! Jos pyydät apua, laita viestin alkuun isoilla kirjaimilla AVUNPYYNTÖ. Näin avunpyynnöt erottuvat satojen ihanien avuntarjousten joukosta ja löytyvät nopeasti!Lataa tästä Naapuriapu-ohje, jota voit jakaa verkostoissasi, tai jos sinulla on käytössäsi tulostin, voit tulostaa sen ja laittaa vaikka iäkkään naapurin postilaatikosta. Ohjeessa on myös kohta johon voit laittaa omat yhteystietosi ja numerosi, sille avun tarvitsijalle joka ei käytä nettiä.

Myös täällä Lähiöfest-Facebook-sivulla on hyviä ohjeita naapuriapuun, ja myös monelle eri kielille käännettyjä tekstejä naapureille.

Turvallisuus ja turvallisuuden tunne

MUISTA HYGIENIA KUN AUTAT! Tässä THL:n ohjeet sen varmistamiseksi ettei muita kohdatessaan levitä sairautta.

Tuntemattomien kanssa asiointi

Suurin osa ihmisistä on luotettavia, mutta on hyvä silti hieman selvittää toisen osapuolen taustoja, kun asioi tuntemattoman kanssa. Voit pyytää tai itse tarjota taustatietoja itsestäsi toiselle osapuolelle. Suosittelemme että auttajat ottavat tässä aktiivisen roolin, esittäytyvät yksityisviesteissä asiallisesti ja antavat itsestään lisätietoa. 

On hyvä esimerkiksi antaa yksityisviestillä koko nimi ja puhelinnumero, ehkä myös osoite, ja vaikka lähettää kuva henkilöllisyystodistuksesta. Nappi Naapurin yksityisviestit on hyvin tietosuojattu eikä niitä jaeta ulkopuolisten käyttöön. Voi myös jakaa oman sosiaalisen median profiilisivun tai muita nettisivuja itsestä, jos sellaisia on. On myös hyvä idea jutella puhelimessa ja vähän kysellä ja kertoa itsestä asioita asioita ennen tapaamista. 

Aina ei tarvitse mennä kotiin asti, kauppakassin voi jättää rapun tai oven ulkopuolelle. Tämä on järkevää myös viruksen leviämisen estämiseksi.

On täysin ok kieltäytyä jonkun avuntarjoajan avusta tai jonkun avunpyytäjän auttamisesta, jos luottamuksen tunnetta ei synny.

Kunnat ja järjestöt ovat tervetulleita hyödyntämään Nappi Naapuria, etsimään sieltä avuntarjoajia ja avun pyytäjiä, ja luomaan turvallisia käytäntöjä kohtaamiseen, varsinkin jos kyse on haavoittuvammista ihmisryhmistä. 


Näin valitset viestisi aiheeksi korona-avunKiitos kun olet täällä! Naapurustossa apu on aina lähellä.