NAPPI NAAPURI

Tervetuloa Nappi Naapuriin


Nappi Naapurin tarkoitus on lisätä oikeita kohtaamisia toisiaan lähellä asuvien välille. Se on tarkoitettu naapuriapuun, tutustumiseen, keikkatöihin ja jakamistalouden edistämiseen. Kaikki ovat tervetulleita käyttäjiksi! Alle 13-vuotiaat kuitenkin tarvitsevat mukaan huoltajan, joka valvoo että käyttö on turvallista.
Palvelun ylläpidon saat kiinni sähköpostiosoitteesta info@coreorient.com.

Alta löydät mm. käyttöohjeen, etiketin ja turvallisuusohjeen. Kannattaa lukaista läpi!

KÄYTTÖOHJE


Ota Nappi käyttöön

Rekisteröidy palveluun. Muista, että ensimmäisellä kerralla sinun tulee rekisteröityä. Sen jälkeen pelkkä kirjautuminen riittää. Voit tehdä kummatkin joko sähköpostiosoitteellasi tai Facebook-tunnuksillasi. Muistathan ensimmäisen sähköpostilla tekemäsi rekisteröitymisen jälkeen vahvistaa tunnuksesi vielä klikkaamalla sähköpostiisi saapunutta vahvistuslinkkiä.

Käyttäjäprofiilin luominen / Valikko

Käyttäjätiedot

Anna oma nimesi, vain etunimi näkyy muille.
Kerro muutamalla sanalla itsestäsi.

Lopuksi lataa itsellesi profiilikuva.

Osoite

Voit luoda itsellesi monta osoitetta, esimerkiksi koti, työpaikka, kesämökki jne. ja valita, missä naapurustossa haluat viestejä katsella ja minne viestisi sijoittaa.

Kirjoita kadun nimi ja halutessasi myös talon numero. Älä kuitenkaan kirjoita rappukirjainta. Valitse sopiva vaihtoehto kirjoituskentän alle ilmestyvästä pudotusvalikosta.

Tallenna osoite. Sen jälkeen voit lisätä muita osoitteita.
Voit milloin tahansa palata muokkamaan ja vaihtamaan osoitteita.

Muokkaa ilmoitusasetuksiasi

Saat sähköpostiisi ilmoituksia viesteistä. Voit valita etäisyyden ja aiheet joiden parista haluat ilmoituksia uusista viesteistä.
Uutena käyttäjänä sinulle on ehdotettu ilmoitusasetuksia valmiiksi.

Voit halutessasi muokata ilmoitusasetuksia. Jos et halua ilmoituksia rekisteröitymisessä käyttämääsi sähköpostiosoitteeseen, voit vaihtaa toisen sähköpostiosoitteen ilmoituksia varten.


Omat keskustelut

Kohdasta VALIKKO / OMAT KESKUSTELUT voit käydä katsomassa onko viestiketjuihin, jotka olet aloittanut tai joissa olet mukana tullut uusia kommentteja.

Näkymän suodattaminen

Punaiset profiilipallot kartalla ovat yksittäisiä käyttäjiä joilla ei ole sillä hetkellä aktiivista viestiä. Voit klikata profiilipalloja auki ja nähdä millaisia ihmisiä naapurustossasi asuu.
Näet käyttäjien viestit eri värisinä viestikuplina tai listassa. Väri kertoo viestin aiheesta. Voit klikata viestejä pois näkyvistä ja takaisin näkyviin ylärivin väripalloista AIHEEN mukaan. Samalla tavalla voit suodattaa TEMPAUKSIA ja KUMPPANIT - sivuja. 

Viestin kirjoittaminen
Voit kirjoittaa klikkaamalla KIRJOITA OMA VIESTI.
Tarkasta viestikentän alapuolla olvasta valikosta mikä osoitteistasi on valittuna ja valitse sen alta AIHE sekä viestin voimassaoloaika. Paina LÄHETÄ.
Voit myöhemmin muuttaa viestiä tai poista sen kun etsit viestin listanäkymästä tai kun menet kohtaan OMAT KESKUSTELUT

Nappi on kartalla ja listalla

Tutustu naapurustoosi, klikkaile viestikuplia auki tai selaa listanäkymää.

Lue viestejä, klikkaa niitä vielä uudestaan jolloin näet viestin kokonaan, ja näet siihen liittyvät keskustelut.

Vastaa kirjoittamalla kommentti listan alalaidassa olevaan kenttään.
Jos haluat lähettää jollekin käyttäjistä yksityisviestin, se tapahtuu klikkaamalla hänen nimeään, jolloin avautuu hänen julkinen profiilinsa. Sen alalaidassa lukee LÄHETÄ YKSITYINEN VIESTI. 
Omia viestejä ja kommentteja voi muuttaa menemällä niiden kohdalle ja klikkaamalla oikeasta alakulmasta kynän kuvaa. 
Omat viestit ja kommentit voi poistaa menemällä niiden kohdalle ja klikkaamalla oikeaan ylänurkkaan tulevaa roskakorin kuvaa.

ETIKETTI

Nappi on ystävällinen

Nappi on ystävyyden ja naapuriavun paikka. Napissa voit olla oma itsesi, vaihtaa ajatuksia, tehdä aloitteita sekä tarjota ja pyytää apua. Napissa ei kuitenkaan puhuta pahaa muista eikä tunkeilla. Hienovaraisuus on tärkeää! Jokaisella on oikeus yksityisyyteen.
Napin avulla voit löytää uusia ystäviä ja verkottua. Sinun ei ole kuitenkaan pakko olla kenenkään kaveri. Aina voi myös sanoa kohteliaasti ei.
Älä lannistu jos käy niin, ettei aktiivisuutesi saa heti vastakaikua. Olet ensimmäisten joukossa ja matkaa uudenlaiseen naapurustososiaalisuuteen on vielä rutkasti. Nappi Naapuriin kuuluu myös oikeus olla mukana vain silloin kuin itselle sopii.

Nappi ei ole mainospaikka. Ole Napissa naapuri, älä tyrkytä ammatillista osaamistasi tai yrityksesi tuotteita. Sitä varten Nappiin on tulossa omat KUMPPANI -sivut. Organisaatioille Napin käyttö on maksullista. Ota YHTEYTTÄ niin kerromme lisää.

Jos koet jonkun käyttävän Nappia ikävästi, kerro siitä meille! 

Nappi Naapurissa toimii sekä naapuriapu että keikkatyö


Nappi on naapurustojen media, jonka avulla voit kohdata ihmisiä, jotka asuvat ja toimivat sinua lähellä. Nappi ei ole talousjärjestelmä. Jos löydät ystävän joka lupaa opettaa sinulle shakkia, saatte yhdessä päättää miten asian järjestätte. Voit maksaa opettajalle palkkaa, opettaja voi laskuttaa sinua firmallaan, voitte sopia, että keität opettajalle kahvit tai opetat takaisin jotain mitä itse osaat. Voitte myös pelata shakkia pelkästä yhdessä olemisen ilosta. Päätös on teidän!

Napissa ei lasketa tekoja, vaan Nappi auttaa tekemään asioita juuri sen verran kun tuntuu hyvältä.


Nappi on tehty myös ammatikseen välittäville, paikallistoimijoille ja yhteisöjen rakentajille


Nappi tarjoaa erilaisille organisaatiolle ketterän mahdollisuuden kohdata ihmiset siellä missä he ovat.

Organisaatiot ovat tervetulleita Nappiin kertomaan toiminnastaan, tarjoamaan apua, etsimään kontakteja tai tiedottamaan tapahtumista ja palveluista. Organisaatioille Napin käyttö on maksullista.

Jos haluat Nappi Naapuriin organisaatiollesi oman KUMPPANISIVUN ja logolla varustetun viestikuplan, ota yhteyttä info@coreorient.com.

TURVALLISUUSOHJEET

Nappi on turvallinen

Vaikka oletkin kirjautunut Nappiin omalla nimelläsi ja kotiosoitteellasi, näkevät muut käyttäjät vain etunimesi, profiilikuvasi, kirjoittamasi tarinan ja sen mistä asioista olet kiinnostunut. Jos haluat, että viestikuplasi ei näy kartalla tarkalleen kotisi kohdalla, voit antaa osoitteeksi pelkän kadunnimen tai vaikka lähellä sinua olevan talon numeron.


Nappiin rekisteröidytään aina omalla sähköpostiosoitteella tai Facebook-tunnuksilla. Napin ylläpito näkee kaikki viestit - sekä julkiset että yksityiset, turvallisuussyistä.
Nappi Naapuri on tarkoitettu asialliseen kommunikaatioon. Jos saat viestin jonka koet asiattomaksi, kerro siitä MEILLE niin otamme viestin lähettäneeseen käyttäjään yhteyttä ja selvitämme asian.

Tunnistustietojen, suositusten ja muiden tietojen hankkiminen

Jos lainaat tai vuokraat tavaran, tai etsit apua kotiisi, on hyvä pyytää toiselta osapuolelta tunnistustiedot. Yksinkertaisimmillaan nämä ovat henkilöllisyystodistus, koko nimi, osoite ja puhelinnumero. Voit pyytää lähettämään ne myös etukäteen vaikkapa tekstiviestillä. Nappi Naapurin viesteihin on tulossa mahdollisuus lisätä kuvia - silloin tiedot voi halutessaan myös tallentaa yksityisviestillä Nappi Naapurin tietoturvalliseen ympäristöön.

Jos etsit apua lapsille tai vanhuksille, luotettavuudesta voi hankkia tietoa myös pyytämällä avuntarjoajaa esittämään suosituksia hänen luotettavuudestaan joiltain hänet tuntevilta ihmisiltä tai aiemmilta autettavilta. Jos käytät sosiaalista mediaa kuten Facebookia tai LinkedIniä, voit myös pyytää hänet kaveriksi/kontaktiksi ja tutustua häneen hieman paremmin hänen profiiliaan tutkimalla. 

Joissain tapauksissa voit myös pyytää henkilöä näyttämään luottotietonsa, tai voit tarkistaa ne itse, ja on mahdollista jopa pyytää henkilöä hankkimaan ja näyttämään rikosrekisteriotteen tietyn rikosluokan osalta. 

Hienointa on jos ihmiset tarjoavat yllä mainittuja tietoja oma-aloitteisesti ilman että tämän täytyy edes pyytää, ja tekevät siten asioimisesta helpompaa ja turvallisempaa.


Maalaisjärki apuna

Napissa suositaan avointa ja julkista keskustelua. Kuitenkin jotkut asiat, kuten omat osoitetiedot, kannattaa lähettää yksityisesti. Vaikka suurin osa ihmisistä on luotettavia, kannattaa käyttää järkevää varovaisuutta. Tapaamisia voi vaikka järjestää kodin ulkopuolelle. Jos vaikka ikäihminen tarvitsee apua, on hyvä jos joku voi olla tapaamisissa mukana ensimmäisillä kerroilla ja varmistaa että auttaja on luotettava.


Kutsu ystäväsi


Tee Napista entistä hauskempi ja paremmin naapurustoasi palveleva ja kutsu mukaan kaikki naapurisi ja ystäväsi. Mainosta palvelua sosiaalisessa mediassa! 

NAPPI NAAPURIN TAKANA ON YHTEISMAA RY

Nappia rakentaa ja ylläpitää CoReorient Oy.

Meihin saat parhaiten yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@coreorient.com
Nappia rakennetaan yhdessä

Nappi mahdollistettiin joukkorahoituksella. Noin 700 ihmistä ja organisaatioita oli mukana rahoittamassa Napin ensimmäisen version valmistumista. Kiitos kaikille, jotka teitte tämän mahdolliseksi! Kiitos myös Osuuskunta Tradekalle, TAH Säätiölle ja Nordic Innovationille sekä STEA:lle (entinen RAY) tuesta Napin kehitystyössä.

Tervetuloa kaikki!

Tehdään yhdessä naapurustoistamme hauskempia, vuorovaikutteisia, huolehtivaisia, auttavaisia ja välittäviä - parempia paikkoja asua!